UA-87751611-1
Welkom De Stichting De Toren Klokken Foto/Video Contact/Vacatures Donateur Nieuws Sponsors Links Nieuws
© 2019 - Klokkenluidersgilde Vianen
Expositie in het Stedelijk Museum Vianen Prachtig uitzicht vanaf de kerktoren tijdens de Toneelroute 2016! Tot en met 5 maart zijn de nog meer foto's in het Stedelijk Museum Vianen te bewonderen. Tot en met 5 maart vertellen de fotografen op Facebook over hun favoriete foto in de expositie "Vianen is een schouwtoneel". Zo ook Vera van Broeckhuysen: "Bij de locatie van Naald en Draad, waar onze dochter Maike in meespeelde, heb ik mijn eerste foto's van de begrafenisstoet gemaakt. Als de stoet onder de Lekpoort is geweest en vervolgens de Voorstraat oploopt kan ik snel op de fiets door de Achterstraat naar de Grote Kerk. Omdat ik penningmeester ben van het Klokkenluidersgilde De Grote Klok kan ik de kerktoren op. Gelukkig heb ik een goede conditie en ben ik snel boven. Ik heb snel een aantal foto's gemaakt, zodat ik zelf ook kon genieten van het prachtige uitzicht en de indrukwekkende stoet met daarbij het doffe geluid van de rouwklok, die ruim een half uur door leden van het gilde is geluid. De stilte en serene rust die er bovenop de toren waren, zal ik niet snel zal vergeten!"

September 2016: Beklimming toren en klok luiden

Op zaterdag 17 september kan tijdens de actiemiddag van PKN Vianen iedereen, onder deskundige begeleiding, de toren van de Grote Kerk beklimmen en de klok luiden. Om 14:00, 15:00, 16:00 en 17:00 uur kunnen groepjes mensen voor €2,- pp. de toren op en de klokken bezichtigen. Belangstellenden die €4,- betalen, mogen ook de klok luiden en hebben ook de mogelijkheid om zich daarna als luider of donateur bij het Klokkenluidersgilde aan te melden.   Op deze gezellige middag op en rond het Kerkplein van de Grote Kerk - bedoeld als start van het nieuwe seizoen - is iedereen uitgenodigd. Er zijn drankjes en hapjes verkrijgbaar en ook is er aan muziek gedacht. Voor kinderen van drie tot twaalf jaar zijn allerhande spelletjes georganiseerd. Ook kunnen mensen hun auto laten wassen of hun fiets laten repareren. De opbrengst van de middag is bestemd voor een project van Kerk in actie. Belangstellenden die zich al willen opgeven voor de torenbeklimming of het luiden van de klok kunnen zich melden via zwo-groep@pkn-vianen.nl.

Juli 2016: Ontvangst Gouden Vraagteken

Op donderdag 7 juli 2016 mocht het Klokkenluidersgilde in het Huis voor de Provincie Utrecht samen met o.a. Toneelroute Vianen het Gouden Vraagteken ontvangen. Het project Advies op Maat is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuur Fonds en de provincie Utrecht. In samenwerking met Lily Hartogs van de SESAM  Academie zijn we aan de slag gegaan om onze stichting  verder te professionaliseren. Gedeputeerde Mariëtte Pennarts komt op 1 april om  16:30 bij ons de vorderingen bekijken. Tevens zal ze zelf het touw ter hand nemen om de zondag in te luiden.

September 2016: Toneelroute Vianen 2016

Op zondag 11 september vond de derde editie van de Toneelroute Vianen plaats. Vanaf rivier de Lek vertrok de Uitvaartstoet van Walraven III van Brederode en werd de rouwklok van de Grote Kerk geluid. Ruim honderd mannen in rouwkleding liepen met paarden, draagbaar, banieren met familiewapens van de Buitenstad door het historische centrum richting de Grote Kerk. Zo’n 200 mensen werkten belangeloos mee om dit indrukwekkende schouwspel mogelijk te maken. De stoet eindigde in de Grote Kerk met de lijkrede van predikant Ludgerus Vogelsang. Zodra de stoet uit het straatbeeld was verdwenen begonnen op 24 historische locaties de voorstellingen. Meer informatie over de Toneelroute Vianen is te lezen op: www.toneelroutevianen.nl
Nieuws